Български  English   Начало > Хотели в Копривщица

КопривщицаЕдва ли има българин, който да не знае за Копривщица и какво е значението на града в българската история. Разположен в Софийска област и близо до Панагюрище, Пирдоп и Клисура, градът е посещаван целогодишно от десетки хиляди туристи от страната и чужбина. Той е запазил духа на възрожденска България и днес принадлежи към 100-те национални туристически обекта. Гостите на Копривщица могат изцяло да се потопят в атмосферата на отминалите времена и в местата за настаняване в града-музей. Както се предполага, преобладават къщите за гости, които имат просторни чардаци, озеленени дворове с чешми и цветя, каменни зидове и овощни дръвчета. По-голяма част от къщите са реставрирани и днес разполагат с всички необходими удобства, задоволяващи вкуса на съвременния турист - самостоятелен санитарен възел, кабелна ТВ, мини бар и оборудвана кухня с трапезария. Кухните много често са обзаведени като механи, което допълва чара на сградите. Разположените до река Тополница обекти за настаняване нерядко са предпочитани от гости на Копривщица. Градът определено не е за тези, които търсят лукс и шумни заведения. В Копривщица цари спокойствието и красотата на природата и историята. На всеки ъгъл има стара чешма, паметник на известен и безимен възрожденски деец, църква или музей. В Копривщица са родени Димчо Дебелянов, Любен Каравелов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски и др. За туристите има голямо разнообразие от горски пътеки, където могат да се наберат различни диви плодове - малини, капини, диви ягоди, боровинки. Районът също е богат на животински видове.

СВОБОДНИ ХОТЕЛИ И ЦЕНИ

Дата на настаняване

calendar

Дата на напускане

calendar


► Копривщица
Детайлен изглед (активен)Компактен изглед (покажи всички хотели)Резултати: 1 – 20 от 24 намерени (всички категории)Категория
Комплекс „Галерия”Комплекс „Галерия”   Хотел 3 звезди
ул. „24-ти март”, тел.: +359 888 577 257, гр. Копривщица (Район: в центъра на Копривщица)
Комплекс „Галерия” предлага хотел в центъра на Копривщица, както и ресторант-механа, кафене и нощен клуб. Гостите могат да се настанят в 5 двойни стаи, 1 тройна и 1 апартамент. Механата е в битов стил и разполага с лятна градина.
Хотел „Смиловене”Хотел „Смиловене”   Хотел 3 звезди
ул. „Бор” №7, тел.: +359 888 609599, +359 886 659372, гр. Копривщица (Район: до Моста на първата пушка)
Хотел „Смиловене” разполага с 18 двойни стаи в автентичен за града стил. Всички стаи са с безжичен Интернет, телевизор и мини-бар. В хотела работи механа с места и на открито.
Къща за гости „Маврудиева къща”Къща за гости „Маврудиева къща”   къща за гости
ул. „Здравец” №3, гр. Копривщица (Район: в близост до центъра на Копривщица)
„Маврудиева къща” се намира на възвишение на десния бряг на р. Тополница под борова гора. Предлага на гостите си настаняване в 2 двойни и 3 тройни стаи със собствен санитарен възел и възможност за допълнително легло.
Хаджи Нейкови КъщиХаджи Нейкови Къщи   къща за гости
ул. „Дядо Либен” №9, гр. Копривщица (Район: в близост до центъра)
Хаджи Нейковите Къщи представляват две жилищни сгради от възрожденски тип. Разполагат със 17 легла, като едната къща предлага всекидневна, две спални, кабинет и механа, а другата общо четири студиа.
Семеен хотел-механа „Чучура”Семеен хотел-механа „Чучура”   Хотел 2 звезди
бул. „Х. Н.Палавеев” №66, гр. Копривщица (Район: близо до градския площад)
Семеен хотел-механа „Чучура” в Копривщица има на разположение 5 самостоятелни стаи с масивна мебелировка, телевизор и локално отопление. Към хотела има механа с лятна градина.
Семеен хотел „Астра”Семеен хотел „Астра”   Хотел 1 звезда
бул. „Х. Н. Палавеев” №11, гр. Копривщица (Район: близо до центъра на Копривщица)
Семеен хотел „Астра” предлага на гостите на Копривщица 6 двойни стаи и 1 апартамент. Всички те са със самостоятелна баня, ТВ и локално отопление. Към хотела има озеленен двор с беседка.
Комплекс „Дюлгерите”
40 лв.
Комплекс „Дюлгерите”   комплекс
ул. „Мангър Войвода” 30, тел.: +359 894 681 032, гр. Копривщица (Район: близо до центъра на Копривщица)
Комплекс „Дюлгерите” е хотел в Копривщица, който се състои от 3 къщи, разположени в красив общ двор. Всяка има самостоятелно локално отопление, елегантно обзавеждане и съвременна техника. В комплекса има още релакс център и ресторант.
Хотел „Панорама”Хотел „Панорама”   Хотел 3 звезди
ул. „Георги Бенковски” №40, тел.: +359 7184 2035, +359 888 531 441, гр. Копривщица (Район: Център)
Хотел „Панорама” се състои от стара и нова част. Предлага настаняване в двойни, тройни стаи и апартаменти, като общият капацитет е 38 легла. Хотелът разполага с конферентна зала за организиране на семинари.
Къща „Боби”Къща „Боби”   къща за гости
ул. „Никола Герджиков” №3, тел.: +359 887 562842, гр. Копривщица (Район: до новото училище в града)
Къща „Боби” предлага ношувки в 1 двойна, 2 тройни стаи и 1 семеен апартамент с камина. В къщата има безжичен Интернет, кабелна телевизия, оборудвана кухня с трапезария и барбекю. Дворът е просторен и озеленен.
Тодорини къщиТодорини къщи   къща за гости
ул. „Любен Каравелов” №22, тел.: +359 71842140, гр. Копривщица (Район: в центъра на Копривщица)
Предлага се настаняване в 2 традиционни копривщенски къщи с капацитет от 36 легла. Всички стаи са със самостоятелна баня, ТВ, безжичен Интернет и парно отопление. Има механа, релакс център, озеленен двор и външен отопляем басейн.
Къща за гости „Староградската къща”Къща за гости „Староградската къща”   къща за гости
тел.: +359 878 130 208, гр. Копривщица (Район: Средна махала)
Староградската къща се намира в сърцето на Копривщица и предлага 6 стаи във възрожденски стил. Санитарните възли са общо 5, а в къщата има оборудвана и обзаведена кухня, дневна с камина, чардак, двор с барбекю кът.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Хотел „Хаджиите”
69 лв.
Хотел „Хаджиите”   Хотел 3 звезди
ул. „Хаджи Ненчо Палавеев” №15, тел.: +359 7184 2123, гр. Копривщица (Район: близо до градския стадион)
Хотелски комплекс „Хаджиите” има 4 двойни стаи, 5 двойни с възможност за допълнително легло, 2 двойни разширени и 1 апартамент - всички с луксозен санитарен възел. На разположение са ресторант с три салона и многофункционална зала.
Къща за отдих „Стела”Къща за отдих „Стела”   къща за гости
ул. „Костадин Доганов” №33, тел.: +359 7184 2181, гр. Копривщица (Район: близо до гората)
Къща за отдих „Стела” предлага 2 двойни, 1 тройна стая и 1 апартамент с камина. Всички имат кабелна ТВ и собствена баня. Гостите могат да използват оборудвана кухня, барбекю, а къщата се отоплява с локално парно.
Къща за гости „Бащина стряха”
20 лв.
Къща за гости „Бащина стряха”   къща за гости
ул. „Никола Беловеждов” №16, тел.: +359 887783705, гр. Копривщица (Район: до моста „Първа пушка”)
Къща за гости „Бащина стряха” в Копривщица предлага на гопстите на града настаняване в типичната копривщенска къща. Разполага с 3 двойни стаи със спални, като всяка от тях има кабелна телевизия, Wi-Fi интернет и санитарен възел.
Къща за гости „Традиция”Къща за гости „Традиция”   къща за гости
ул. „Димчо Дебелянов” №8, тел.: +359 888 980 595, гр. Копривщица (Район: на 200 м от центъра на Копривщица)
Къща за гости „Традиция” в Копривщица предлага на гостите на възрожденския град 4 стаи със спалня и разтегателен фотьойл. На разположение е оборудван кухненски бокс, механа с камина, сателитна телевизия, както и Интернет връзка.
Хотел „Джоголанова къща”
50 лв.
Хотел „Джоголанова къща”   Хотел 2 звезди
бул. „Х. Н. Палавеев” № 89, гр. Копривщица (Район: в близост до къщата на Георги Бенковски)
„Джоголанова къща” в Копривщица разполага с 8 двойни стаи с възможност за допълнително легло, мъжка и женска одая, просторен апартамент и мезонет. Хотелът има също 50-местен ресторант и конферентна зала с 25 места.
Хотел-механа „Карагьозовата къща”
30 лв.
Хотел-механа „Карагьозовата къща”   Хотел 2 звезди
ул. „Иван Джартазанов” №4А, тел.: +359 7184 2018, гр. Копривщица (Район: в близост до центъра на Копривщица)
Хотел „Карагьозовата къща” разполага с 2 двойни, 2 тройни стаи, 1 апартамент тип студио и 1 голям апартамент. Помещенията имат самостоятелен санитарен възел, мини бар и телевизор.
Къща за гости  „Сарафова къща”Къща за гости „Сарафова къща”   къща за гости
ул. „Тумангелова чета” №7, тел.: +359 7184 2130, +359 887 572362, гр. Копривщица (Район: Улица на занаятите)
„Сарафова къща” предлага на гостите си 3 двойни, 1 тройна и 1 четворна стая със самостоятелни снитарни възли и кабелна телевизия. Гостите могат да използват кухня с камина или да отдъхнат на чардака.
Хотел-ресторант „Бащина къща”Хотел-ресторант „Бащина къща”   Хотел 2 звезди
бул. „Хаджи Ненчо Палавеев” №32, тел.: +359 7184 3033, гр. Копривщица (Район: в близост до площад „20-ти април”)
Семейният хотел има идеално местоположение в историческия град Копривщица. Предлага настаняване в 10 двойни, 3 тройни тавански стаи и 1 апартамент. Има всекидневна с камина, ресторант с градина и конферентна залa.
Къща „Мария”
40 лв.
Къща „Мария”   къща за гости
ул. „Цоко Будин” №10, тел.: +359 888 122214, +359 886 836974, гр. Копривщица (Район: в центъра на Копривщица)
Къща „Мария” предлага настаняване в уютни стаи, които са обзаведени в традиционен за града стил. В къщата има оборудвана кухня, като може да се поръча и приготвена храна.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Страница:    1 2      <   >