Български  English   Начало > Хотели в Чепеларе

ЧепелареОбщина Чепеларе е разположена в централната част на Родопите със средна надморска височина 1150 м. Градът е с население около 5800 души и се смята за един от най-слънчевите градове в България. Поради умерения климат и надморската височина, снежната покривка се задържа повече от 100 дни и това благоприятства развитието на ски и планинския туризъм в региона. Днес Чепеларе е посещаван предимно през зимата, когато туристите прекарват ваканцията си по ски пистите в близост до курортното градче. Самите жители на града са превърнали зимните спортове в житейска философия. В Чепеларе има общо 8 спортни клуба, които активно работят за развитието на различни дисциплини в района. Чепеларе очарова с малките си, стръмни улички и симпатични къщи. Много от къщите днес са уютни семейни хотели, които разполагат с малко стаи, но задържат туристите с персонално отношение и топлота. През последните години се забелязва откриването на по-големи 3-звездни и 4-звездни хотели с богата леглова база и услуги като цифрова телевизия, Интернет връзка, конферентни зали, фитнес и масажи, ресторанти и барове. Посетителите на тези хотели обикновено се възползват от организираните трансфери до и от ски пистите на Чепеларе. Местоположението им е най-разнообразно. И както в другите туристически градчета в България, в Чепеларе също има изобилие от частни домове, които отдават стаи под наем. Те са особено подходящи за пътуващите с по-ограничен бюджет. Макар и малък планински курорт, Чепеларе разполага и с 4-звездни хотели, където ски почивката може да бъде съчетана с луксозно настаняване, закрити басейни, СПА релаксация и елегантни ресторанти. За миналото на града се знае малко, а литературните източници си противоречат. Но гостите на Чепеларе има какво да разгледат по време на почивката си. В града има много архитектурни, археологически и художествени паметници сред които некрополи, древни селища, цървки и къщи-музеи. Въпреки че се намира на 20 километра от Смолян, до Чепеларе се стига най-удобно през Пловдив и Асеновград, като пътят преминава по дължината на река Чая и криволичи между красиви хълмове и скалисти местности.

СВОБОДНИ ХОТЕЛИ И ЦЕНИ

Дата на настаняване

calendar

Дата на напускане

calendar


► Чепеларе
Намерени резултати: 16 (всички категории)Категория
Хотел „Йола”
65 лв.
Хотел „Йола”   Хотел 3 звезди
ул. „Мурджовска” №2, тел.: +359 3051 2146, гр. Чепеларе (Район: близо до центъра на Чепеларе)
Хотел „Йола” в Чепеларе представлява модерна 5-етажна сграда с капацитет от 15 двойни, 2 тройни стаи и 2 студиа. Всички помещения имат кабелна телевизия, интернет, минибар и сешоар. Към хотела има ресторант със 75 места.
Къща за гости „Родопски кът”
55 лв.
Къща за гости „Родопски кът”   къща за гости
ул. „Ирландия” №1, тел.: +359 879 881 900, гр. Чепеларе (Район: на 2 км от ски-център „Мечи Чал”)
Къщата за гости предлага луксозно обзаведени 7 двойни стаи и 2 апартамента. Къщата разполага със СПА център, джакузи, фитнес, механа с камина, както и винарна. Гостите могат да използват дневна и барбекю на открито.
Хотел „Борика”
48 лв.
Хотел „Борика”   Хотел 4 звезди
ул. „В. Гаджуров” №53, гр. Чепеларе (Район: на 1 км от ски пистите )
Хотелът предлага на гостите си пълен пакет от услуги за релаксация и пълноценна почивка в Чепеларе. С богатата си леглова база, Хотел „Борика” е подходящ и за бизнес мероприятия. Има закрит басейн и голям паркинг.
Хотел „Свети Георги”Хотел „Свети Георги”   Хотел 3 звезди
ул. „Беломорска” №6, тел.: +359 897 234961, +359 888 902152, гр. Чепеларе (Район: в центъра на Чепеларе)
Хотел „Св. Георги” предлага на своите гости уютно обзаведени стаи и апартаменти с просторни дневни, напълно оборудвани кухни и локално отопление. Разполага с механа, винарна, бизнес зала, барбекю кът, спортно игрище, Интернет и паркинг.
Хотел „Родопски дом”
110 лв.
Хотел „Родопски дом”   Хотел 4 звезди
ул. „Перелик” №13-15, тел.: +359 3051 3525, гр. Чепеларе (Район: в центъра на Чепеларе)
Хотел „Родопски дом” е разположен в центъра на Чепеларе и предлага на гостите двойни стаи, както и 2-стайни и 3-стайни апартаменти. Хотелът има ресторант, два бара, фитнес зала, закрит басейн и условия за бизнес срещи.
Вилно селище „Родопски къщи”Вилно селище „Родопски къщи”   Хотел 3 звездикомплекс
тел.: +359 886 999340, +359 885 070482, гр. Чепеларе (Район: в близост до ски-лифта за „Мечи Чал”)
Комплексът се състои от 20 самостоятелни къщи с богато обзавеждане и оборудване. Имат двор, кухня с трапезария, 2 или 3 спални помещения, всекидневна с камина, веранда и барбекю. В къщите има кабелна телевизия и Интернет.
Семеен хотел „Каров”Семеен хотел „Каров”   Хотел 2 звезди
ул. „Дичо Петров” №23, тел.: +359 3051 3674, гр. Чепеларе (Район: близо до центъра на града)
Стаите в хотел „Каров” са напълно самостоятелни и предлагат безжичен Интернет, кабелна телевизия, работно бюро и локално парно отопление. В ресторанта на хотела се сервират български ястия, а в двора има условия за барбекю.
Хотел „Агарта”Хотел „Агарта”   Хотел 3 звезди
ул. „Бор” №2, тел.: +359 3051 4408, гр. Чепеларе (Район: до СОУ „Васил Дечев”)
Тризвездният хотел „Агарта” разполага с 1 двойна, 1 тройна стая, 8 апартамента, 2 мезонета и 1 VIP апартамент. Всичките имат кабелна телезия, телефон и панорамен изглед. VIP апартаментът предлага джакузи.
Хотел „Шоки”Хотел „Шоки”   Хотел 3 звезди
ул. „24-ти май” №70, тел.: +359 887 444 004, гр. Чепеларе (Район: в западната част на Чепеларе)
Семеен хотел „Шоки” предлага разнообразни услуги на гостите си, сред които масаж, сауна, парна баня, билярд и сафари тур. Разполага с 9 двойни стаи, 1 едностаен апартамент и 1 двустаен апартамент с камина.
Хотел-ресторант „Савов”Хотел-ресторант „Савов”   Хотел 2 звезди
ул. „Васил Дечев” №7, тел.: +359 888 687 975, гр. Чепеларе (Район: близо до центъра на града)
Хотел-ресторант „Савов” предлага настаняване в стаи и апартаменти с кабелна ТВ, безжичен Интернет, баня и локално парно отопление. Други удобства за гостите включват джакузи, сауна, ски гардероб и ресторант с местна кухня.
Хотел „Мартин”Хотел „Мартин”   Хотел 3 звезди
ул. „Кирил Маджаров” №23, тел.: + 359 3051 2194, гр. Чепеларе (Район: в покрайнините на града)
Семейният хотел предлага стаи и апартаменти с възможност за допълнително легло. Всички имат сателитна телевизия и локално отопление. Във фоайето има Интернет. В хотела работи ресторант и се организират турове и ски уроци.
Хотел „Метеор”Хотел „Метеор”   Хотел 3 звезди
ул. „Васил Дечев” №53, тел.: +359 887 566 600, +359 3051 2102, гр. Чепеларе (Район: в центъра на Чепеларе)
Тризвездният хотел „Метеор” има централно местоположение и предлага лесен достъп до ски пистите. Сградата разполага с 2 единични, 10 двойни стаи, 6 студиа и 2 апартамента. Гостите могат да възползват от ресторант и детски кът.
Семеен хотел „Айвън”Семеен хотел „Айвън”   Хотел 3 звезди
ул. „Прогрес” №6, тел.: +359 3051 3113, гр. Чепеларе (Район: на 300 м от центъра на Чепеларе)
Семеен хотел „Айвън” в Чепеларе е обект за настаняване с 9 двойни стаи, 2 тройни стаи и 1 апартамент, само на 1 км от ски пистите. В стаите има мини-бар и кабелна ТВ. В хотела има механа с българска кухня, наречена Мохабетчийница, и детски кът.
Хотел „Чепеларе”
25 лв.
Хотел „Чепеларе”   Хотел 1 звезда
ул. „Дичо Петров” №4A, тел.: +359 878 484867, гр. Чепеларе (Район: в градския център)
Хотелът предлага целогодишно 7 единични, 45 двойни стаи, 7 малки апартамента за двама и 2 големи за четири души. Гостите могат да посетят ресторанта на хотела, бара или да се забавляват в снукър-клуба. На разположение е конферентна зала.
Къща за почивка „Пальонгови”Къща за почивка „Пальонгови”   къща за гости
ул. „Проф. Минчо Маринов” №9, тел.: +359 3051 3330, гр. Чепеларе (Район: на няколко минути от центъра)
Къщата за гости „Пальонгови” предлага два напълно обзаведени апартамента, единият от които е тип мезонет. Има сателитна телевизия и удобна мебелировка, като апартаментите са подходящи за семейста. В къщата има механа в битов стил.
Дом „Томови”Дом „Томови”   къща за гости
ул. Еделвайс 2, тел.: +359 889 389 983, гр. Чепеларе (Район: Централни Родопи)
Дом „Томови” предлага настаняване за 6 човека в 2 спални със самостоятелна баня. Гостите имат на разположение оборудван кухненски кът, трапезария, хол с кабелна ТВ и DVD система. Отоплението е локално.
Неактуални профили:  Хотел „Янковската къща”  |  Семеен хотел „Белона”