TV Box
Статии и новини
Да се скрием на плажа!
Представяме ви един от най-тайните плажове на Земята
Дата: 29.07.2013 г.Да се скрием на плажа!
Голяма част от любителите на морските ваканции обожават закътаните плажове и девствената природа, където няма тълпи от хора, шумни заведения и разхвърлян боклук. За щастие, по света все още се намират такива плажове, където човек да се слее с природата, но и пътуването до тях не е съвсем лесна задача.

Да се скрием на плажа!
Един от най-забележителните представители на тайните плажове се намира на безизвестните острови Мариета в Мексико. Двата острова са напълно необитаеми и се намират в залива Бандерас на тихоокеанското крайбрежие на Мексико. Най-бързо се стига по вода от град Пуерто Валярта, като пътят продължава средно 1 час.

Да се скрием на плажа!
При пристигане трудно може да се разбере за наличието на такава красота, но след преминаването на 50-метров пещерен тунел и вече сте там! Част от тунела е под вода, но не се изисква специална екипировка за преминаването му, а просто добри умения по плуване. Днес плажът официално е наречен Playa De Amor или „Плаж на любовта“. Поради причудливата форма на скалите се смята, че скалната дупка се е „отворила“ при военен експеримент от страна на мексиканското правителство в началото на миналия век, когато е известно, че островите Мариета са използвани за военни обучения, тъй като са били необитаеми и близо до брега.

Да се скрием на плажа!
Днес островите продължават да се радват на липса на постоянно човешко присъствие, като от време на време тишината се нарушава от група посетители, дошли да се насладят на приказния плаж. Островите Мариета са истински оазис за много представители на животинския свят, някои от които изключително редки видове. Подводният свят около островите е пъстър и все още незасегнат.

GPS координати на островите Мариета:
20.701206, -105.568314