TV Box
Статии и новини
Едни пет различни хотела
Насладете се на пет от най-интересните, бихме казали дори странни, хотела в света
Дата: 25.10.2012 г.Във всеки един от хотелите по-долу ще откриете уникална и провокираща идея в интериора, която превръща мястото едновремено в екзотично и вълнуващо за сетивата. Този списък ще ви отведе до различни точки на света и ще ви накара да помечтаете поне за малко. В кой хотел бихте отседнали?

Едни пет различни хотела
1. Хотел Les Cols Pabellones
Само на 2 часа път от испанската перла Барселона и на час от живописната Жирона, в малкото градче Олот, се намира един от най-малко дискретните хотели в света – Les Cols Pabellones. Всичките му стени, подове и тавани са направени от стъкло, но най-шокиращото - включително и стените на баните. Създателите на хотела са изградили всичко в дзен дизайн, като освен стъклото преобладава и зеленината. Към всеки суит има отопляем малък басейн. Съчетанието между авангардните сгради на хотела и испанския пейзаж прави мястото магично. В съседство се помещава типична каталунска ферма, където се отглеждат пресни зеленчуци и гостите могат да посетят уютно ресторантче. Съвсем наблизо се намира вулканичният парк-резерват Garrotxa.

Едни пет различни хотела
2. Хотел Alila Cha-Am - Тайланд
Хотелът е част от луксозната верига хотели и СПА Alila с обекти в Тайланд, Бали и Индия. В този хотел се намира и най-секси банята, където "да пееш под дъжда" докато си в банята е буквално възможно. В Alila Cha-Am можеш да излезеш на дъжда по всяко време, като просто влезеш в банята. Над луксозната вана са монтирани душове, които имитират пороен дъжд, какъвто само в югоизточна Азия може да се види. Създателите на приспособлението и дизайнерите са създали истинско усещане за природното явление. Бихте могли и да се наслаждавате на гледката в голямото огледало, както и да релаксирате с ръчно направени козметични продукти, произведени от населението на о. Бали. Но красотата и екзотиката не са само в хотела, а и по белите плажове наоколо и полъха на палмовите листа.

Едни пет различни хотела
3. Хотел Park Hyatt - Токио
Park Hyatt има всичко, което може да предложи един 5-звезден хотел, включително модерна и просторна фитнес зала. Но едва ли всеки 5-звезден хотел може да предложи съчетание от фитнес тренировка и зашеметяваща гледка към един от най-оживените и бляскави мегаполиси в света. Вероятно бихте изкарали и час на бягащата пътечка, без да усетите, докато наблюдавате постоянно променящия се Токио от птичи поглед. Със сигурност вечерната тренировка не може да бъде по-приятна. Гостите на хотела обаче могат да се любуват на панорамата както от фитнес залата, така и от изискания ресторант и басейна на покрива.

Едни пет различни хотела
4. Хотел Peninsula - Хонг Конг
Хотел Peninsula в Хонг Конг също не е за хората с малък бюджет. Сградата е изключително бляскава и още отвън загатва за лукса. Хотелът е достатъчно висок, за да се похвали с панорамна гледка към една от азиатските перли. Странно е, че Peninsula не само предлага гледка към града, а и на града гледка към теб. Любопитството на всеки би било привлечено от трите писоара, изработени от тъмен мрамор, които са разположени "удобно" точно пред големите прозорци. Ако сте стеснителни, това определено не е вашият хотел. Но пък кой ли би ви забелязал сред шума и в изключително забързаното ежедневие на Хонг Конг.

Едни пет различни хотела
5. Хотел Jade Mountain на остров Санта Лучия - Карибите
Някога посещавали ли сте хотел без външни стени? В първия момент звучи стряскащо, но точно това предлага Хотел Jade Mountain и то не където и да е, а на Карибите. Почти всеки човек започва да мечтае за тропическа ваканция на Карибите. Остров Санта Лучия е един от трите малки острова, образуващи Малките Антили, където кристалните води се срещат с високи планини, изобилстващи от буйна растителност и екзотични водопади. Но да се върнем на причината да изберем този хотел, а именно липсата на стените. Реално на това място няма нужда от тях, тъй като климатът е прекрасен, а гледката от стаите винаги е към водната шир или към планината, така че уединението в крайна сметка е гарантирано.