TV Box
Статии и новини
Да пътуваме през пролетта
Пет пролетни дестинации
Дата: 25.03.2013 г.Пролетта е времето, когато природата се събужда за нов живот. За нов живот се събуждат и пътешествениците. Точно за тях сме подготвили няколко дестинации, подходящи за посещение през пролетта. Именно пролетта е предпочитаният от много хора сезон за екскурзии и пътешествия заради разнообразието от цветове наоколо, по-щадящото слънце и все още неголемия брой туристи.

Да пътуваме през пролетта
1. Холандия
Почти всеки е виждал снимки на цветните полета в холандската провинция, но посещение на Холандия и среща с природата й през пролетта е със сигурност незабравимо извивяване. Градините Кукенхоф, които са отворени за посещение от март до май, са едно от най-подходящите места за тази цел. На това място може да видите повече от 7 милиона лалета едно до друго, което представлява възхитителна гледка. Друг начин да се насладите на магията на цветна Холандия през пролетта е вело-обиколка по 30 километра дългото Flower Bulb Route в Северна Холандия. Април е най-подходящият месец от годината, ако искате да видите цъфтящите нарциси в техния пиков период, а през май ще се насладите на килимите от лалета.

Да пътуваме през пролетта
2. Национален парк Йосемит, Калифорния
Повечето планински национални паркове в САЩ разцъфват през първите месеци от годината, но един от най-красивите през периода април-юни е Национален парк Йосемит в щата Калифорния. Посетителите могат да видят полета от разцъфнали цветя, да хванат пъстърва или да видят стадата пасящи рогати овце, докато се наслаждават на топлите дни и прохладните нощи в Национален парк Йосемит. Също така, пролетта е най-походящото време за екскурзии до тази дестинация, ако обичате водопадите. Поточетата и реките в парка изведнъж бликват след топенето на зимния сняг. Допълнителен плюс е малкият шанс да се натъкнете на големи групи от туристи.

Да пътуваме през пролетта
3. Национален парк Фуджи-Хаконе-Изу, Япония
Не е голяма изненада, че Фуджи-Хаконе-Изу е най-посещаваният национален парк в Япония. Това е „домът“ на емблематичната планина Фуджи, много водопади, термални извори, вулканични острови и дълбоки езера. Цъфтенето на вишните през пролетта превръща парка в розово-лилав рай. Именно този период – от началото на март до средата на май – е най-подходящото време за посещения на Фуджи-Хаконе-Изу. В същото време туристите могат да се наслаждават на гледката към все още заснежения връх Фуджи.

Да пътуваме през пролетта
4. Париж, Франция
Има много причини да посетите Париж, но има няколко наистина основателни да го направите именно през пролетта. По това време на годината многобройните градини и паркове във френската столица спират дъха със своята красота. Няколко дни разходки около фонтани от XVII век, бананови палми, рози и изящни скулптури, сгушили се в буйните с растителност парижки градини ще ви накарат да се влюбите безвъзвратно в Париж.

Да пътуваме през пролетта
5. Нормандски острови, Великобритания
Нормандските острови, или по-известни като Channel Islands, се намират във водите между Южна Англия и френския бряг в област Нормандия. Островите пленяват с девствената си природа, старите английски къщурки и необятните панорамни гледки. През пролетта е добре да посетите остров Сарк заради 2-седмичния фестивал на дивите цветя, който се провежда от края на април до началото на май и почита красивото цветно одеало, което покрива острова по това време. Ако не се разхождате до крайбрежните скали на дългата 30 километра недокосната от човека плажна ивица на Сарк, може да участвате в похода за диви цветя по време на фестивала.