Български  English   Начало > Хотели в близост до Крушунските водопади

Крушунските водопадиКрушунските водопади са една от най-красивите и популярни природни забележителности, посещавани целогодишно от много туристи. Водопадната каскада се намира в покрайнините на село Крушуна, Община Летница. Областният център Ловеч се намира на малко повече от 30 километра от водопадите. Най-големият водопад от каскадата е видок 20 метра. Изворът на река Маарата, която ражда Крушунските водопади, се намира в скална пещера на края на пътеката, изградена за удобството на туристите. Преди началото на еко-пътеката има обособено място за паркиране, както и няколко павилиона за напитки и хранене. Благодарение на пътеката и многото мостчета може да се разгледа цялата система от водопади. Специфичният син цвят на водите на Крушунските водопади се дължи на травертина в тях - вид варовик, срещащ се и в топли минерални води. Пътеката води и до малък скален манастир, използван от монаси още през 13-14 век. Посещението на Крушунските водопади може да съчетаете с разглеждането на няколкото пещери в района - Деветашка, Горник и Урушка Маара. Места за настаняване не липсват както в с. Крушуна, така и в някои села наоколо. Обектите са семейни къщи за гости, където може да се наеме отделна стая или да се резервира цялата къща. Районът около Крушунските водопади е изключително живописен и затова много туристи предпочитат да му се насладят за повече от един ден.

Списък с хотели и места за настаняване в близост до Крушунските водопади. Посочените разстояния са приблизителни и са по права линия.Списък с хотели и места за настаняване
Старата Къща до Крушунските водопадиСтарата Къща до Крушунските водопади   къща за гости
тел.: +359 899 358700, +359 888 877860   (750 метра северно от Крушунските водопади)
Старата Къща ви предлага неповторима почивка в близост до природата. Тук ще откриете всичко за една релаксираща почивка, заобиколени от спокойствие и невероятна природа.
Къща за гости „Крушун”Къща за гости „Крушун”   къща за гости
тел.: +359 899 955 066, +359 897 883 140   (1 км северно от Крушунските водопади)
Къща за гости „Крушун” предлага на гостите си 4 двойни стаи и един апартамент, всички със собствена баня с вана и тоалетна, локално парно и сателитна телевизия. Разполага още с механа, сауна и паркинг.
Къща „Онгъл Изток”Къща „Онгъл Изток”   къща за гости
тел.: +359 887 700 753   (3.2 км югозападно от Крушунските водопади)
Къща „Онгъл Изток” е луксозна къща за гости в китното село Кърпачево. Сградата е използвана в миналото като училище, но днес приема гости в 3 просторни спални помещения със собствена баня, Wi-Fi Интернет и кабелна ТВ. Има открит басейн и хамак.
Къща „Онгъл Юг”Къща „Онгъл Юг”   в & в
тел.: +359 887 700 753   (3.3 км югозападно от Крушунските водопади)
В къща „Онгъл Юг” стаите са смесица от селски уют и съвременен лукс. В нея са разположени стаи стандарт и студия с кухня.
Къща „Онгъл Север”Къща „Онгъл Север”   в & в
тел.: +359 887 700 753   (3.3 км югозападно от Крушунските водопади)
В къща „Онгъл Север” се прелага уютно и естествено климатизирано студио, на половин метър в земята. Студиото разполага с 2 стаи, баня, тоалетна, телевизор, печка на дърва (тип камина). Има директен излаз към двора.
Хотел „Прованс”Хотел „Прованс”   Хотел 2 звезди
бул. „България” №7, тел.: +359 889388856   (6.8 км североизточно от Крушунските водопади)
Хотел „Прованс” в Летница предлага общо 14 двойни стаи и 3 апартамента (включително за инвалиди) с климатик и собствена баня. В хотела работи лоби бар и конферентна зала.