Български  English   Начало > Хотели в близост до Гложенски манастир

Гложенски манастирГложенският манастир „Свети Георги Победоносец“ се намира над село Гложене, община Тетевен. Манастирът е един от най-красивите в България и местоположението му предлага внушителна панорамна гледка към долината на река Вит и планинските възвишения наоколо. Тетевен се намира на 12 км от манастира, а областният център Ловеч е на около 60 км. Гложенският манастир е епархийски манастир, основан в началото на 13-ти век и постоянно реконструиран през вековете след това. Според легендите манастирът е построен от киевски княз с името Георги Глож, откъдето се смята, че е дошло името на село Гложене. Днес Гложенският манастир е действащ паметник на културата, а до него се стига по тесен, асфалтиран път след с. Малък извор. В непосредствена близост до манастира няма обекти за настаняване, но туристите могат да отседнат в хотелите и къщи за гости в Тетевен, с. Черни Вит и Ябланица, които предлагат самостоятелни стаи, апартаменти или цялостно наемане. Средното разстояние до манастира ще е 10 километра.

Списък с хотели и места за настаняване в близост до Гложенски манастир. Посочените разстояния са приблизителни и са по права линия.Списък с хотели и места за настаняване
Хотел „Олимп”
80 лв.
Хотел „Олимп”   Хотел 4 звезди
ул. „Трети март” №33, тел.: +359 878886402   (10.7 км югоизточно от Гложенски манастир)
В хотела може да избирате между двойни стаи, апартаменти и мезонети със съвременни удобства. В хотел „Олимп” Тетевен има ресторант, виенски салон, барове, барбекю, рехабилитационен център, открит басейн, спортни съоръжения.
Хотел „Вит”Хотел „Вит”   Хотел 2 звезди
ул. „Михал Койчев” №2, тел.: +359 67852034, +359 888 486840   (10.9 км югоизточно от Гложенски манастир)
Хотел „Вит” предлага настаняване в уютни 8 двойни, 2 тройни стаи и 1 апартамент с кабелна телевизия, Интернет и собствена баня. Допълнително хотелът разполага с външен басейн, ресторант, детски кът и гараж.