Български English  Начало > София > Хотели в района на Студентски град

Студентски градСтудентски град е един от жилищните квартали в София, който се състои предимно от университетски общежития. Кварталът се намира съвсем близо до Витоша и е сравнително добре благоустроен. Наличието на поликлиника, множество магазини, заведения за хранене, нощни клубове и спортни съоръжения допринасят за строителството на нови жилищни сгради до общежитията. В Студентски град се намират и два от най-големите университета в София - Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и Технически Университет (ТУ-София). От години практиката е да се използват стаи в общежитията на хотелски начала. Големият човекопоток и развитието на квартала обаче създадоха нуждата от хотели, които да предлагат най-разнообразни условия на различните типове гости. Интересен факт е, че редом до непретенциозните студетски общежития днес се издигат два 4-звездни хотела - Хотел „Вега София” и Парк-хотел „Витоша”. Първият се намира на оживено кръстовище и близо до спирка на метро, а „Витоша” е разположен в парка пред ТУ-София, непосредствено до Ректората. Освен с луксозно настаняване, двата хотела привличат и с екстри като плувни басейни, козметични процедури и модерни спортни центрове. Ако търсите нещо средно между обикновена стая в студетско общежитие и 4-звезден хотел в района на Студетски град, може да изберете варианта хостел, където в добавка на евтината нощувка ще получите безжичен Интернет и кабелна телевизия.

► София
Списък с хотели и места за настаняване, намиращи се в района на Студентски град, СофияМестоположение
Апартаменти в Студентски градАпартаменти в Студентски град   Апартаменти
тел.: +359 878 868 838, +359 884 743 871, София (Район: кв. Студентски град)

Предлагат се 3 напълно самостоятелни апартамента с разположение - спалня, дневна с разтегателен диван, тераса и оборудвана кухня, луксозен санитарен възел. Жилищата са климатизирани и имат Интернет достъп.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Хотел „ВЕГА София”Хотел „ВЕГА София”   Хотел 4 звезди
бул. „Д-р. Г. M. Димитров” №75, тел.: +359 2 806 6000, София (Район: южната част на София, в близост до Студентски град)

Хотелът се намира на комуникативно място и предлага луксозна и класическа атмосфера. Предлага стаи и апартаменти в изискан стил и с всички удобства. В хотела има фитнес, условия за бизнес, провеждане на тържества и конференции.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Хотел-клуб „Информа”
18 лв.
Хотел-клуб „Информа”   Хотел 1 звезда   Хостел
ул. „Проф. Г. Брадистилов” №6, тел.: +359 2 8681291, +359 2 868 3021, София (Район: Студентски град)

Хотел-клуб „Информа” предлага настаняване на ниски цени. Намира се на територията на Студентски град в близост до ТУ - София. Разполага с общо 49 легла, разпределени в 23 стаи с по 2 и 3 легла.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Витоша Парк ХотелВитоша Парк Хотел   Хотел 4 звезди
ул. „Росарио” №1, тел.: +359 2 8168888, София (Район: в южната част на София)

Парк-хотел „Витоша” предлага много добри условия за провеждане на конференции и други събития. Намира се на комуникативно място в София, в началото на Студентски град. Сред екстрите е закрит плувен басейн.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Хотел „Брод”Хотел „Брод”   Хотел 3 звезди
бул. „Симеоновско шосе” №66, тел.: +359 2 9681980, София (Район: в близост до Витоша и Студентски град)

Хотелът се намира в непосредствена близост до Витоша и в същото време на няколко минути от центъра на София. Предлага на гостите си хотелска част, ресторант и конферентни зали за бизнес мероприятия.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Хотел Силвър ХаусХотел Силвър Хаус   Хотел 4 звезди
бул. „Симеоновско шосе” №6, тел.: +359 2 862 5555, София (Район: Южна София, до Студентски град)

Хотел „Силвър Хаус” се намира в централен район на София, в близост до основните бизнес комплекси и конферентни центрове. Хотелът е един от малкото в столицата, заобиколен от зелени паркове и в същото време е в близост до центъра.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Хостел „Щутгарт”Хостел „Щутгарт”   Хостел
ул. „Проф. Д-р Иван Странски” №9, тел.: +359 878 263 742, София (Район: кв. Студентски град)

Хостел „Щутгарт” предлага настаняване в стандартни и луксозни стаи с комфортно обзавеждане, самостоятелен санитарен възел, в спокойната част на Студентски град. В стаите има телевизор и безжичен Интернет.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА
Макси Хотел & СПАМакси Хотел & СПА   Хотел 4 звезди   Комплекс
бул. „Симеоновско шосе” №110, София (Район: до Околовръстно шосе, в близост до Студентски град)

Комплексът разполага с всичко необходимо за една луксозна почивка или бизнес пътуване - СПА център, фитнес, тенис клуб, басейни, банкетни и конферентни зали, ресторанти с различна атмосфера и кухня, лоби бар.
ДЕТАЙЛИ
РЕЗЕРВИРАЙ
УЕБ-САЙТ
МНЕНИЯ
КАРТА